Led Ekranlarda ömür 100.000 (yüz bin) saat olarak verilir. Verilen bu ömür, aslında led ekran üzerindeki ledlerin parlaklığının fabrika çıkışı parlaklığın yarısından aşağı düşmesidir. Bir led 100.000 saat sonrasında bile hala ışık verir durumdadır, fakat artık verdiği ışık çok soluklaştığı için gündüz görünmez ve ömrünü tamamlamış olarak görülür. Bir led ekranın sadece ledlerden oluşmadığı dikkate alınmalıdır. Kaliteli bir led ekran elbette daha uzun ömürlü olacaktır, fakat sadece ledlerin kaliteli olması, sistemin diğer parçalarının arıza vermeyeceği anlamına gelmez. Led Ekran bir sistemdir ve birbirini etkileyen birçok bileşeni vardır.
Led ekranın ömrünü etkileyen birkaç faktör vardır:
– Düzenli bakım: Özellikle tozlu ortamlarda, toz kabinlerin içine girebilir ve modüllerin, kartların kabloların üzerinde birikebilir. Led ekranın içine toz girip girmediği, su girip girmediği, şebeke voltajının düzgün gelip gelmediği düzenli olarak kontrol edilmelidir. Kaçaklar giderilmeli, pislikler temizlenmelidir.
– Çalışma sıcaklığı: Eğer led ekran çalışma sıcaklığı izin verilen sıcaklık değerlerinin üstüne çıkıyorsa ledlerin ömrü kısalır. Yüksek sıcaklık çiplere ve güç kaynaklarına da zarar verebilir, kabloların erimesine yol açabilir. Kapalı kasalı ekranlarda mutlaka yeterli havalandırma veya klima kullanılmalıdır.
– Şebeke Elektriği: Düzensiz şebeke elektriği güç kaynaklarına, sigortalara, kablolara zarar verebilir. Eğer şebeke elektriği rutin olarak 200 voltun altına düşüyorsa veya 240 voltun üzerine çıkıyorsa, mutlaka gerekli önlem alınmalıdır. Yüksek güçlü regülatörler veya kesintisiz güç kaynakları kullanılabilir.