Led ekranlar, elektrikle çalışan cihazlardır. Yaygın kanının aksine, led ekranlar gözardı edilemeyecek miktarlarda elektrik harcarlar. Düşük güç harcayan ve enerji verimli olan ledin ve işlemin kendisidir. Led ekranların yaptığı iş, geçmişte flüoresan vakum tüpleri kullanılarak yapılmaktaydı ve enerji sarfiyatı led ekranların enerji sarfiyatı 50-100 kat daha fazlaydı. Yine led ekranların kendi içinde az güç harcayanı, çok güç harcayanı parlaklık ve kullanılan kontrol sistemine göre bulunabilir. Fakat bunlar cüz’i farklardır.
Ledler 2 ila 4 volt aralığında, doğru akım elektrikle çalışan parçalardır. Fakat Türkiye’de sistem şebeke voltajı 220 volt dalgalı akımdır. Bu sebeple led ekranların içerisinde anahtarlamalı güç kaynakları (switch mode power supply – smps) kullanılır. Bu güç kaynakları 220 volt dalgalı akımı 5 volt doğru akım seviyesine düşürür. Sürücü devreleri ile güç kaynağından çıkan 5 volt, ledin ihtiyaç duyduğu voltaj ve akım seviyesine düşürülür. Ledlerin zaman taramalı olarak sürülmesi çekilen akımı ve toplam gücü düşürür.
Bir led ekranın enerji sarfiyatı, o an ekranda gösterdiği görüntüyle direkt olarak alakalıdır. Görüntü ne kadar beyaz ise, başka bir deyişle led ekran üzerinde o an ne kadar çok led yanıyor durumda ise o kadar çok elektrik sarfiyatı olur. Bunu şöyle anlatabiliriz: bir avizede aynı anda ne kadar çok ampul yanıyor ise avize o kadar çok elektrik harcar. Yine led ekranın enerji sarfiyatı metrekarede kullanılan led miktarıyla doğru orantılıdır. Metrekare başına ne kadar çok led varsa enerji sarfiyatı o kadar artar. Normal kullanımda ortalama elektrik sarfiyatı, maksimum elektrik sarfiyatının yarısı olarak hesaplanır.
Led ekran için gerekli elektrik tesisatı projesi yapılırken, led ekran kabinlerinin içerisindeki güç kaynaklarının maksimum gücü hesaplanır. Tüm ledler yandığında (tüm ekran beyaz renk gösterdiğinde) güç kaynakları maksimum güçte çalışacaktır. İmkan varsa led ekranın üç eşit parçaya bölünmesi ve her parçanın trifaze şebeke elektriğinin bir fazından beslenmesi uygun olacaktır. Burada led ekranın trifaze bir cihaz olmadığına dikkat edilmelidir. Led ekran monofaze bir cihazdır, fakat üç faz bir nötr elektrik şebekesinde nötr ortak kullanılarak üç faz ile led ekran üç parça şeklinde çalıştırılabilir. Böylece tek faza binecek olan yük üç faza dağıtılmış ve akım yükü azaltılmış olur. Sigorta yükü hesaplanırken hesaplanan maksimum yükün 1,5 katı hesaplanmalıdır. Bunun sebebi anahtarlamalı güç kaynaklarının demeraj akımının (ilk elektrik verildiğinde geçici olarak çekilen akım) yüksek olmasıdır. Yine demeraj akımının yüksek olması sebebiyle kullanılan sigortaların yavaş karakterli C tipi olması gerekmektedir.